Industrieel88ee369bd5f94830a25c65d7c651c95d.png

Gratis bezorging vanaf €50

In Nederland en België

Bedenktijd van 14 dagen

Makkelijk retourneren

Laagste prijs garantie

Op ons hele aanbod

Achteraf betalen

Shop nu, betaal later

Zelf bezorgdag en tijdstip kiezen

‘s Avonds en zaterdag mogelijk

Industrieel interieur

Houd je van een stoer en robuust interieur? Dan is een industrieel interieur erg geschikt voor jou. Dit interieur staat voor donkere kleuren, zoals zwart gecombineerd met wit of grijs. Denk aan metalen deuren met een betonnen vloer en een muur waar de onbehandelde bakstenen zichtbaar te zien zijn. De kenmerken van een industriële woonstijl zijn afkomstig van fabrieksgebouwen. 

Materialen en meubels 

Geen kleine elementen, maar het liefst zo groot mogelijk. De materialen die vaak gebruikt worden zijn ruw, zoals baksteen en wanden van beton. Ook past leer perfect binnen het plaatje van industrieel, zoals houten wandplanken met leren plankdragers en stoere leren hoekbanken. Wat je ook vaak terugziet zijn metalen kasten en robuuste eettafels die ruw en onbewerkt zijn. Zelfs leidingen mogen zichtbaar zijn in dit interieur. De stoelen zijn vaak gecombineerd met een stalen frame of poten. Ook een koeienkleed op een houten of betonnen vloer past goed bij een industriële woonstijl. Een industriële hanglamp is niet te missen in dit interieur, deze zit met een metalen ketting aan het plafond vast. Ook vintage gloeilampen die met meerdere of enkele aan het plafond hangen, passen hier goed bij. Daarnaast kan een driepoot vloerlamp naast de bank worden gezet voor een ruwe afwerking van het interieur. Als we kijken naar wanddecoratie dan zien we vaak grote metalen wandrekken terug en die kunnen vervolgens gestyled worden met stoere accessoires. Denk hierbij aan planten met een metalen of betonnen pot.  

Kleuren

Neutrale kleuren, zoals zwart, grijs en wit worden vaak gebruikt in een industrieel interieur. Enkele bruintinten worden ook wel eens gebruikt. Verder kun je wel felle kleuren terugvinden, maar deze vind je dan alleen terug in de accessoires. Dit zijn vooral de kleuren turquoise, geel en blauw. Speel ook met verschillende grijstinten in jouw woning. Op die manier geef je jouw interieur net iets meer diepgang en karakter.