Klassiek1c33fe08e9f246c29394e2a68348b131.png

Gratis bezorging vanaf €50

In Nederland en België

Bedenktijd van 14 dagen

Makkelijk retourneren

Laagste prijs garantie

Op ons hele aanbod

Achteraf betalen

Shop nu, betaal later

Zelf bezorgdag en tijdstip kiezen

‘s Avonds en zaterdag mogelijk

Klassiek interieur

Een klassiek interieur blijft altijd bestaan. Een klassiek interieur straalt luxe uit met warme kleuren en heeft veelal donkere houtsoorten. Luxueuze stoffen, zilver- en goudtinten zijn essentiële eigenschappen van een klassiek interieur. Op de vloer ligt visgraat of een prachtige donkerhouten vloer aangekleed met een hoogpolig vloerkleed. Gordijnen van velours of juist met een subtiele bloemenprint. Ook de oor fauteuil is niet meer weg te denken uit deze woonstijl; dé klassieker in deze woonstijl die tegenwoordig door steeds meer jongeren wordt gewaardeerd.

Materialen en meubels

De materialen in een klassiek interieur hebben een luxe uitstraling. Stoffen die je vaak terug ziet komen zijn velours/fluweel, satijn en zijde. Voor een speelser effect is het ook leuk om deze stoffen met elkaar te combineren. Combineer bijvoorbeeld, satijnen gordijnen met een leren barokke stoel. Voor decoratie aan de muur is een schilderij met een print dat klasse uitstraalt een leuke toevoeging. De meubels in een klassiek interieur zijn vaak strak en gecombineerd met barok, zoals een Chesterfield bank. Het is dus belangrijk om bij een klassiek interieur de juiste materialen te combineren. 

Kleuren

Op het vlak van kleurgebruik nemen zwarte, bruine en andere donkere tinten steeds de boventoon. Zilveren, gouden of metalen kleuren komen vaak terug in de accessoires. Door deze kleuren wordt er een elegante toon gezet. Het beste is om te kiezen tussen zilver en goud, zodat je het juiste effect krijgt.