Eetkamer0e7f38b07ef54599b3df09055bacaf29.png

Gratis bezorging vanaf €50

In Nederland en België

Bedenktijd van 14 dagen

Makkelijk retourneren

Laagste prijs garantie

Op ons hele aanbod

Achteraf betalen

Shop nu, betaal later

Zelf bezorgdag en tijdstip kiezen

‘s Avonds en zaterdag mogelijk

Mogelijkheden eetkamer

Je hebt tegenwoordig verschillende soorten eetkamers. Een eetkamer in een aparte ruimte of een gedeelde eetkamer met de keuken: de eetkamer is een plek waar je samenkomt met familie en vrienden. Een gedeelde eetkamer is tegenwoordig echt een trend geworden. Op die manier ben je ook verbonden met de keuken. Ideaal wanneer je stiekem jouw partner in de gaten wilt houden tijdens het koken. Kortom de eetkamer is een plek waar meestal de leukste gesprekken plaatsvinden en waar veel spelletjes worden gedaan of de mooiste knutselwerken worden gecreëerd. De eettafel is daardoor echt een onmisbaar element in de eetkamer. 

Mix & Match

Het leuke is dat je met een eettafel alle kanten op kunt, zowel in stijl en kleur als in hoogte en vorm. Kies bijvoorbeeld voor een industriële look, zoals een houten tafel met metalen poten of houd je meer van een klassieke stijl? Kies dan voor een elegante tafel met een glazen tafelblad. Maak vervolgens jouw eethoek compleet met bijpassende eetkamerstoelen. Ook bij eetkamerstoelen kun je alle kanten opgaan. Je hebt eetkamerstoelen in verschillende soorten materialen en formaten. Denk aan velours stoelen met houten poten of stoelen van plastic materiaal met zwarte metalen poten. Belangrijk is dat de eetkamerstoelen passen bij de eettafel. Een eettafel kan vervolgens leuk gedecoreerd worden met servies en een bijpassend tafelkleed. Niets is leuker dan de eettafel versieren naar verschillende thema’s en seizoenen, zoals Pasen, Kerst, Herfst etc. Met name met Kerst is het leuk om uitgebreid uit te pakken, denk aan servies voor alle gangen, luxe servetten en prachtige wijnglazen. Ook mooie vazen met verse en vrolijke bloemen kunnen wonderen doen. 

Maak de eetkamer compleet met de juiste verlichting 

Een ander belangrijk element in een eetkamer is verlichting. Je wilt met verlichting natuurlijk wel een sfeervolle ruimte creëren. Met het gezin of vrienden eten in een fel verlichte omgeving is niet bepaald gezellig, zeker niet wanneer je jouw partner wilt verrassen met een romantisch etentje. Een wat feller licht kan wel weer handig zijn wanneer je een boek aan het lezen bent of aan het werk bent achter je laptop. Wil jij lampen die zowel functioneel als sfeervol zijn? Kies dan voor dimbare verlichting. Bij het kiezen van de juiste lampen is het belangrijk dat de lamp past in de ruimte en bij de andere meubels. Ben je op zoek naar een hanglamp? Dan is het handig om te weten dat je deze lamp vaak ophangt op een hoogte van 60 tot 75 centimeter boven de eettafel.