Landelijk0f0c9f221e764d04bb6f7c938fcaf225.png

Gratis bezorging vanaf €50

In Nederland en België

Bedenktijd van 14 dagen

Makkelijk retourneren

Laagste prijs garantie

Op ons hele aanbod

Achteraf betalen

Shop nu, betaal later

Zelf bezorgdag en tijdstip kiezen

‘s Avonds en zaterdag mogelijk

Landelijk interieur

De uitstraling van een landelijk interieur is: rust, gezelligheid en warmte. Het is één van de populairste woonstijlen in Nederland. Bij een landelijk interieur wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, steen, wol, linnen en katoen. Zo zijn zichtbare houten steunbalken een van de mooiste aspecten van een landelijk interieur. In combinatie met een houten of stenen vloer en houten eettafel met eetbank, komt het landelijke gevoel helemaal tot zijn recht. 

Materialen en meubels 

Onmisbaar in de keuken is een houten eettafel, bijvoorbeeld een boomstamtafel. Meubels zijn groot en zacht; om lekker in weg te kruipen. Ronde poten en ronde vormen passen perfect in deze sfeer evenals tafeltjes van riet en grote buffetkasten. De verlichting is vaak van messing of koper en de lampenkappen van natuurlijk materiaal. Op de stoel ligt een mooi schapenvachtje en bij de haard een ronde mand met houtblokken. In het teken van servies, wordt er vaak een aardewerk kannetje gebruikt als accessoire in het interieur. 

Kleuren

Natuurlijke tinten zijn herkenbaar in een landelijke woonstijl. Dit zijn voornamelijk de basis kleuren, zoals wit, verschillende soorten grijs- en bruintinten en taupe. Daarnaast kunnen de kleuren zwart, donkergroen en donkerblauw ook gebruikt worden. Door voornamelijk natuurtinten en lichte kleuren te gebruiken wordt er rust gecreëerd, dit is een van de belangrijkste kenmerken van een landelijk interieur.