Retro15c022d3109f4424abb5bd3b46cca856.png

Gratis bezorging vanaf €50

In Nederland en België

Bedenktijd van 14 dagen

Makkelijk retourneren

Laagste prijs garantie

Op ons hele aanbod

Achteraf betalen

Shop nu, betaal later

Zelf bezorgdag en tijdstip kiezen

‘s Avonds en zaterdag mogelijk

Retro interieur

De retro woonstijl is weer terug van weg geweest. Deze stijl vloeit voort uit de jaren ‘50 en ‘60. Denk aan opvallende kleuren en veel grafische vormen en patronen. Een retro interieur is vooral gebaseerd op imperfectie, maar creëert daardoor een perfect plaatje. Dankzij de warme kleuren en verrassende materialen wordt er een intieme en knusse sfeer gecreëerd. Retro heeft een oude uitstraling, maar de kwaliteit, stevigheid en comfort zijn van nu. 

Materialen en meubels

Als we kijken naar materialen dan zijn vooral natuurlijke materialen belangrijk in een retro interieur, zoals hout, rotan en riet. Meubels hebben vaak ronde vormen met smalle uitlopende poten en strakke lijnen. De meeste meubels, zoals eetkamerstoelen hebben een plastic zitgedeelte met metalen poten. Industriële lampen of lichtbollen passen het beste bij de ronde vormen en het design van de stoelen. Plaats op de eetkamertafel bijpassend servies met een uitgesproken print. De wanden zijn vaak gevuld met patronen en motieven. Wandmeubels die goed matchen bij deze wanden, zoals wandtafels, zijn gemaakt van teak hout. Op de vloer is vaak hout terug te zien met een visgraatmotief. Maak deze stijl compleet met een retro tapijt en een oude telefoon met draaischijf.

Kleuren

Veel voorkomende kleuren in een retro interieur zijn: okergeel, groen, bruin en oranje. Deze retro kleuren zijn warme en diepe kleuren, maar kunnen ook gecombineerd worden met poedertinten. Als we kijken naar het nieuwe modern retro dan zien we lichtere kleuren en materialen terug in het interieur. De wanden met motieven en patronen worden hierbij weggelaten, maar komen terug in de accessoires.