Bohemian38f65d26f3f648f2984cf7ffe6c90227.png

Gratis bezorging vanaf €50

In Nederland en België

Bedenktijd van 14 dagen

Makkelijk retourneren

Laagste prijs garantie

Op ons hele aanbod

Achteraf betalen

Shop nu, betaal later

Zelf bezorgdag en tijdstip kiezen

‘s Avonds en zaterdag mogelijk

Bohemian interieur

Met een bohemian interieur haal je invloeden vanuit verschillende werelddelen en culturen in huis. Denk aan Japanse tuinen, Oosterse theehuizen en invloeden die je herkent uit Marokkaanse riads. Kenmerken van dit interieur zijn: kleurrijk, avontuurlijk en exotisch. Een Bohemian interieur wordt ook wel gelinkt aan de hippiestijl die we allemaal kennen van de jaren ’60. Het is een unieke woonstijl met een kleurencombinatie die normaliter niet gekozen zou worden. Rotanstoelen, een bank met franjes - rijkelijk gevuld met veel verschillende kussens -, grof linnen, spiegeltjes aan de (tegel)wand, alles kan en mag. Je hoeft je niet aan de regels te houden.

Materialen en meubels

De bohemian woonstijl wordt gecreëerd door vintage meubels en/of kringloop meubels van natuurlijke materialen, zoals blank hout, riet of beton. Je ziet ook veel vrolijke sierkussens met franjes en kleurrijke poefs terug in dit interieur. Daarnaast is een wandkleed een absolute musthave en de aztec-print mag ook zeker niet ontbreken in een bohemian interieur. Met een webbing kast en rotan tafel komt het interieur helemaal tot zijn recht. Voeg nog een aantal accessoires toe om het helemaal compleet te maken, zoals rieten manden en vlechtwerk, een opvallend en kleurrijk tapijt en vergeet ook vooral planten niet, zoals de Kentiapalm. Je kunt jouw bohemian interieur ook doortrekken naar jouw tuin, denk aan het toevoegen van een leuke hangmat, fakkels en kussens met franjes voor jouw comfortabele loungehoek.

Kleuren 

Eigenlijk kan alles in een bohemian interieur van felle kleuren tot zelfgemaakte meubels. Woningen die volgens deze woonstijl zijn ingericht, stralen vaak een soort vakantiegevoel uit. De kleur zwart wordt bijna niet toegepast in dit interieur, juist een bonte mix van verschillende prints en materialen, denk aan bonte kleuren als rood, roze, geel en oranje.